Utama » Pendidikan » Universiti Havard Menawarkan Kursus Percuma Atas Talian

Universiti Havard Menawarkan Kursus Percuma Atas Talian

Dalam tempoh pendemik ini, universiti terkemuka dunia iaitu Universiti Havard telah membuka peluang kepada semua dengan menawarkan kursus atas talian secara percuma.

Terdapat 64 kursus percuma yang ditawarkan di dalam laman web rasmi universiti berkenaan. Ini merupakan peluang keemasan kepada semua untuk mempelajari bidang baharu atau bidang yang digemari dengan silibus pengajian yang sudah semestinya terbaik.

Antara kursus yang ditawarkan adalah bidang teknologi maklumat iaitu pengaturcaraan permainan. Kursus ini akan berlansung selama 12 minggu dan para pelajar perlu memberi komitmen selama enam minggu dengan sembilan jam seminggu.

Penerangan Ringkas Pengaturcaraan Permainan

Dalam usaha untuk memahami bagaimana permainan video itu sendiri dilaksanakan, anda akan meneroka rekabentuk permainan kanak-kanak seperti Super Mario Bros, Pong, Flappy Bird, Breakout, Match 3, Legend of Zelda, Angry Birds, Pokémon, Helikopter 3D Permainan, Gumpalan, dan Portal.

Melalui kuliah dan kerja tangan, kursus ini meneroka prinsip grafik 2D dan 3D, animasi, bunyi, dan pengesanan perlanggaran menggunakan rangka seperti Unity dan LÖVE 2D, serta bahasa seperti Lua dan C#. Dengan itu, anda akan memprogram beberapa permainan anda sendiri dan mendapat pemahaman yang mendalam tentang asas-asas reka bentuk dan pembangunan permainan.

Turut ditawarkan kursus dalam bidang pengajian mekanikal yang berkaitan dengan pengudaraan mekanikal untuk COVID-19.

Penerangan Kursus Pengudaraan Mekanikal

Kursus ini akan membantu mempersiapkan doktor hospital bukan ICU berlesen untuk membantu operasi ventilator.

Memandangkan semakin banyak pesakit yang mengikat COVID-19 dan membangunkan radang paru-paru, sistem perubatan itu, dan akan terus menjadi, amat memerlukan profesional perubatan berlesen yang boleh membantu dalam operasi ventilator mekanikal.

Kursus ini memberikan maklumat umum mengenai pengudaraan mekanikal.

Ia bertujuan untuk profesional perubatan berlesen. Keperluan pesakit dan pengaturan penjagaan klinikal berbeza-beza, dan maklumat yang diberikan tidak dimaksudkan sebagai nasihat perubatan, diagnostik atau rawatan.

Ventilator harus digunakan di bawah pengawasan profesional perubatan berlesen yang berkelayakan.

Rujuk arahan pengeluar untuk peranti tertentu yang anda gunakan dan lembaran maklumat produk untuk sebarang ubat yang diberikan. Subjek ini adalah rumit dan berkembang.

Penulis dan penyedia kursus ini tidak menjamin bahawa maklumat yang diberikan adalah tepat dalam segala hal atau lengkap, dan menangguhkan tanggungjawab untuk penggunaan dan pemakaian maklumat tersebut.

Apa tunggu lagi, jangan lepaskan peluang keemasan ini! Jadi salah seorang pelajar di Universiti Havard sekarang juga! Klik pautan di bawah: